Pitanje?

Hosting za 0 dinara i Poddomen

Šta je HOSTING?

Web hosting je internet servis koji obezbeđuje da web sajt bude vidljiv i dostupan na internetu. U suštini to je prostor rezervisan za smeštaj stranica web sajta i aplikacija neophodnih za njegovo stalno i stabilno funkcionisanje.

Hostovati se mogu domeni i poddomeni.

I domen i hosting možete zakupiti kod većine ISP-a u Srbiji. Cena zakupa osnovnih hosting paketa je oko 20EU za godinu dana, dok je zakup domena između 15EU i 25EU na godišnjem nivou.

Zašto je hosting BESPLATAN na domenu VRS.RS?

VRS.RS je registrovani plaćeni domen i kao takav ima mogućnost registracije neograničenog broja poddomena. Naša ideja je da za vas obezbedimo kompletnu uslugu - web sajt po sistemu ključ u ruke.

U ovom slućaju to znači da će vaš sajt odmah nakon izrade biti dostupan na internetu, bez obzira da li imate zakupljen domen i hosting. Na vaš zahtev sajt se može bez problema i za samo nekoliko minuta prebaciti na plaćeni domen, bilo da registraciju i zakup radite sami ili i to prepustite nama.

Šta je DOMEN?

Internet domen je jedinstveno ime koje se pojavljuje u URL-u web sajta i odmah nakon @ znaka u email adresama. Često je to naziv firme, ime osobe ili neke organizacije kao recimo google.com ili yahoo.com.

Šta je PODDOMEN?

Poddomen je domen trećeg nivoa. Oni su kao direktorijumi unutar glavnog direktorijuma sajta, ali oni takođe imaju i posebnu URL adresu. Na primer: gmail.google.com ili mail.yahoo.com.

Razlika imeđu DOMENA i PODDOMENA

I domen i poddomen se u smislu pretrage na googlu posmatraju na isti način po rečima odgovornih u Google korporaciji. Pozicija u rezultatima pretrage zavisi isključivo od optimizacije sajta za pretraživače koja se za poddomen radi identično kao i za domen.

Osnovna razlika je u tome što DOMEN ima naziv koji u sebi sadrži samo naziv recimo firme uz dodatak tačke i ekstenzije, dok PODDOMEN pored toga ima pre tačke i ekstenzije i naziv domena.

Primer:

DOMEN         mojafirma.rs

PODDOMEN  mojafirma.vrs.rs

Za dodatna pitanja molimo vas da nam pišete ili nas pozovete koristeći podatke sa KONTAKT stranice.

INFORMACIJE