na vrh

Pisanje tekstova za sajt

Ostalo » Pisanje tekstova za sajt

OPTIMIZACIJA TEKSTA ZA PRETRAGU NA GOOGLE-U

Usluga optimizacije postojećih tekstova na sajtovima i pisanje optimizovanih tekstova za pretragu na Google-u  je još jedna u nizu usluga koje pruža VarietySites. Optimizacija tekstova se može raditi u sklopu izrade sajta ili samostalno.

OPTIMIZACIJA POSTOJEĆIH TEKSTOVA NA SAJTOVIMA

Optimizacija postojećih tekstova na sajtovima podrazumeva procenu kvaliteta trenutne optimizacije, sagledavanje količine ključnih reči i njihovog rasporeda, kao i kvaliteta podnaslova i naslova na stranicama sajta. U nekim slučajevima je neophodno preraditi kompletne tekstove uz zadržavanje suštine, dok je u nekim slučajevima potrebna samo mala dorada ili promena rasporeda reči i dodavanje podnaslova ili naslova. Količina izmena koja se mora uraditi zavisi isključivo od trenutnog tekstualnog sadržaja sajta, njegove starosti i standarda na osnovu kojih je tekst pisan.

Poznato je da Google sve češće menja svoje algoritme pokušavajući da ih učini što efikasnijim u prikazivanju relevantnih sadržaja u rezultatima pretrage, postavljajući nove standarde optimizacije pred programere sajtova i pisce tekstualnih sadržaja.

Ukoliko želite da vaš sajt bude što češće prikazivan na prvim stranicama Google pretrage, optimizacija teksta je nezaobilazan proces. Nekad je pored optimizacije tekstova neophodno i pisanje dodatnih, ugradnja ALT tagova i izmena naziva fotografija na stranicama sajta. Sve ovo zavisi od toga koliko vam je sajt bitan deo poslovanja.

Variety Sites tim može potpuno besplatno za vas uraditi procenu optimizacije i ukoliko vam ponuda bude odgovarala, optimizacija tekstova se može uraditi za relativno kratko vreme. Ukoliko se radi o sajtu koji smo mi izradili, postavljanje novih optimizovanih tekstova na sajt je besplatno. Za sajtove koje nismo mi radili, tekstove dostavljamo u Word dokumentima, a vi ih samostalno ili uz nečiju pomoć možete postaviti.

Ukoliko mislite da vaš sajt treba da zadrži ili popravi poziciju u pretrazi na Google-u, kontaktirajte nas na 069 525 35 94 ili mailom na izradasajtova@vrs.rs

PISANJE OPTIMIZOVANIH TEKSTOVA ZA SAJTOVE - NOVI TEKSTOVI

Pisanje optimizovanih tekstova za sajtove predstavlja uslugu kreiranja novih tekstualnih sadržaja na određenu temu za koju vi mislite da će imati uticaj na promociju vašeg poslovanja putem Google pretrage.

Ukoliko niste sigurni koja bi tema mogla imati bitan uticaj na popravljanje pozicije vašeg sajta, odnosno poslovanja, u rezultatima Google pretrage, Variety Sites tim može izabrati i ponuditi vam na razmatranje nekoliko tema ili podnaslova za koje smatra da bi pozitivno uticali na poziciju vašeg sajta u pretrazi na Google-u.

Usluga kreiranja tema, odnosno podnaslova za razmatranje je besplatna, a u slučaju da vam teme i podnaslovi odgovaraju, poslali bismo vam ponudu za izradu optimizovanih tekstova za vaš sajt.

 

CENA OPTIMIZACIJE TEKSTOVA ZA SAJT - TEKSTOVI KOJI SU VEĆ NA SAJTU

Cena optimizacije već postojećih tekstova na sajtovima se računa na osnovu broja reči.

Cena optimizacije starih tekstova po jednoj reči je 2,00 dinara.

Primer: Tekst koji je napisan na nekoj stranici ima 250 reči. Ukoliko bi Variety Sites tim radio optimizaciju teksta iznad cena bi bila 250 reči X 2 dinara = 500 dinara.

 

CENA PISANJA OPTIMIZOVANIH TEKSTOVA ZA SAJT - NOVI TEKSTOVI

Cena pisanja novih optimizovanih tekstova za sajtove se takođe računa na osnovu broja reči.

Cena pisanja novih optimizovanih tekstova po jednoj reči je 3 dinara.

Minimum reči u tekstovima koje piše Variety Sites tim je 250.

Optimalan broj reči za tekstove na stranicama sajta je od 300 do 500 (prema preporuci Google-a). Tekstovi mogu biti i kraći i duži od optimalnog broja reči u zavisnosti od teme i vrste sajta, a sama količina reči i nije bitna koliko njihov raspored, procenat određenih ključnih fraza i hijerarhijski raspored.


PRIJATELJI SAJTA